Mannenvuur: Man zijn

Mannenvuur

Man zijn

Als man is jouw eerste binding en contact dat met jouw moeder. Jouw vader komt pas later in beeld. Als hij al in beeld was. De steun van jouw vader is als man belangrijk om de wereld in te gaan en jouw plek als man in te nemen. Vaak hebben we die steun niet of te weinig gehad. De overtuiging “Ik doe het wel alleen” of “Ik heb niemand nodig” kan hieruit ontstaan.

Vandaar het belang om als volwassen man contact te maken en verbinding te zoeken met andere mannen om dit oude stuk te kunnen helen en die hardnekkige overtuigingen te transformeren naar nieuwe ervaringen waarbij contact en (harts)verbinding met andere mannen wel mogelijk is.

Wil je graag samen met andere mannen op zoek gaan naar jouw innerlijke vuur en je jouw mannelijke kwaliteiten weer her-inneren? Wil je de verbinding met jezelf en andere mannen verdiepen? Wil je vanuit jouw mannelijke kracht in de wereld staan?

Wees welkom om onder begeleiding van Klaas Timmer en Tuur Van Hove in een groep van mannen rond het vuur aan de slag te gaan met diverse thema’s zoals man zijn, relaties, intimiteit, kwetsbaarheid, relatie met je vader, voorouders, …

Je kan ook jouw thema(‘s) of datgene wat je bezighoudt en je graag rond het vuur met andere mannen wil onderzoeken op voorhand aan mij doormailen zodat we een mooi programma op maat kunnen maken. Uiteraard werken we ook met hetgeen zich spontaan aandient in het moment.

Praktisch

Een mannenvuur is een ondersteunende cirkel voor mannen. In de natuur verzamelen mannen rond een vuur (eventueel in een yurt). Tijdens het mannenvuur komen we samen onder mannen om persoonlijke groei als man, steun‘innerlijke mannelijke kracht’ en verbinding onder elkaar te bevorderen.

De natuur, het vuur als middelpunt, de aanwezigheid van andere mannen en de praatstok zorgen voor een unieke setting. Hier – back to nature – komen mannen tot hun ware zijn, hun essentie. Vuur is een krachtig oerelement dat vaak met passie wordt geassocieerd. Samen rond het vuur in de natuur verstillen, vertellen en luisteren naar de andere mannen, zorgt dat we ons kunnen herkennen en erkennen.

Mannen van verschillende afkomst, (fysiek) vermogen, origine, leeftijd, levens- of geloofsovertuiging, opleidingsniveau, geaardheid, … zijn welkom. Het samenkomen met mannen geeft ondersteuning in het dagelijks leven op alle niveaus. Zo wordt waarachtig broederschap ervaren.

Tijden

19 tot 22 uur

Prijs

50 € inclusief water, thee en iets lekkers erbij

Je kan ook een strippenkaart (meerbeurtenkaart) kopen. Die kaart geeft recht op 5 deelnames en blijft 2 jaar geldig: Strippenkaart mannenvuur

Voor lage inkomens is een betalingsregeling mogelijk. 

Locatie

  • Lente en zomer: open vuurcirkel: Puur na Tuur, Rue de Linsmeau 8, 4287 Racour
  • Herfst en winter: yurt: praktijk Hilde Goris: Hoensberg 23, 3270 Scherpenheuvel-Zichem

Meer informatie

Tuur Van Hove: +32 486 235553 of tuur@puur-na-tuur.be
Klaas Timmer: +31 6 81786286 of k.l.timmer@kpnmail.nl

Ga de uitdaging aan

Wil je graag samen met andere mannen op zoek gaan naar jouw innerlijke vuur en je jouw mannelijke kwaliteiten weer her-inneren? Wil je de verbinding met jezelf en andere mannen verdiepen? Wil je vanuit jouw mannelijke kracht in de wereld staan?

Begeleiding

Klaas Timmer

Coach

Als coach en begeleider van mannen en mannengroepen richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van mannen in hun dagdagelijkse knelpunten en het vinden van hun plek in deze samenleving, of als partner en als vader. Ik werk in Nederland bij een maatschappelijk organisatie MJD (Maatschappelijke Juridische Dienstverlening), waar ik deze mannen begeleid. Ik organiseer activiteiten voor mannen, ik gebruik daarbij mijn eigen ervaring als man en vader zijnde. Naast deze activiteiten geef ik ook mindfulness trainingen aan mannen. In België begeleid ik mannen individueel dit doe ik in de praktijk van mijn partner Hilde Goris in Werchter. Ik heb ervaring in traumaverwerking, innerlijk kindwerk, lichaamswerk en opstellingen. Ik geloof sterk in de eigen kracht van de mensen zelf en die probeer ik samen met jou te ontdekken in de ontmoeting: je behoeftes als man, je mannelijke kernkwaliteiten, je essentie.

Tuur Van Hove (Utsav)

Lichaamsgerichte psychotherapeut

Hoi, ik ben Tuur Van Hove (Utsav). Ik woon met mijn partner in Racour, een klein dorpje in België. In 2005 kwam ik – na een nogal destructieve relatie waarin ik mezelf wegcijferde – in aanraking met het Aumm Instituut. Dit was het begin van mijn persoonlijk en spiritueel ontwikkelingsproces.

Aan dit Instituut volgde ik een aantal opleidingen:

Als eerste gecertificeerde Primal Rebirth® therapeut in België verdiep ik me onverminderd in mijn persoonlijk bewustwordingsproces en volg jaarlijks diverse workshops.

Puur na Tuur draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders