Het Stille Midden - Puur na Tuur

Het Stille Midden

Het stille midden is de plek waar ik de laatste tijd steeds meer in wil vertoeven. De plek van meditatie, mindfulness. Die liefdevolle, neutrale en oordeelloze plek waar alleen maar Zijn is, waar niets hoeft en moet. Het is ook de plek van het niet weten. Dit veld van bewustzijn waar de mind een no mind wordt en zaken zich ontvouwen. Waar het onzichtbare zichtbaar wordt en de mind dit onmogelijk kan vatten. Mindblowing. Blowing your mind.

De plek van pure liefde, puur bewustzijn. De plek van loslaten en overgave. Van zijn met wat er is. Het stille midden als bron om te herbronnen temidden van de chaos die de wereld momenteel is. De weg naar binnen, naar trouw zijn aan jezelf zelfs als dat grote gevolgen heeft. Oude wonden die terug worden opengereten. Wonden van exclusie, segregatie, anders zijn, discriminatie. Hoor ik er wel bij als ik werkelijk mezelf ben? Ben ik nog welkom als ik opkom voor mijn idealen?

Wie ben ik? Hoe hou ik mijn hart open in een maatschappij die angst en polarisering zaait? Mag ik ook gewoon mezelf zijn en over mijn eigen leven en lijf beslissen? Of wordt er voor mij beslist en word ik vriendelijk verzocht om mij aan te passen en maar te doen wat anderen goed voor mij vinden? Hoe verzoen ik mijn persoonlijke geweten met het maatschappelijke geweten en het collectieve geweten? Hoe doe ik goed voor mezelf terwijl ik ook goed doe voor een ander? Hoe verzoen ik mijn individuele zijn met het groepsgeweten en het collectieve veld?

Deze en nog zoveel meer vragen mogen zich in het Stille Midden onthullen. Laat ze maar resoneren in de open ruimte van liefde en mededogen. Zonder pasklaar antwoord, maar wel vanuit verbinding, samenhorigheid en respect voor eenieders uniciteit en eigenheid. Iedereen is bijzonder en heeft recht om erbij te horen. Laten we verbinden in plaats van verdelen. Respect opbrengen voor elkaar in plaats van te (ver)oordelen. Laten we elkaar de hand reiken en helpen.

Wat maakt het nu uit of je al of niet gevaccineerd bent. Wat maakt het uit waar je vandaan komt, wat je (fysieke of mentale) vermogen is, wat je huidskleur, jouw geslacht, gender of seksuele oriëntatie is, welke geloofsovertuiging je aanhangt, of waar je politieke voorkeur naar uitgaat? Ik wil een wereld waar liefde, wederzijds respect, contact, verbinding en openheid voorop staat. Een wereld met respect voor elkaar en elkaars eigenheid, contact met moeder aarde, een wereld waar economie en ecologie hand in hand gaat met menswaardig leven voor alles en iedereen op deze aarde. Waar heling plaatsvindt op individueel, maatschappelijk, collectief en spiritueel niveau. Daar geloof ik in als we met zijn allen ons hart wagenwijd open houden en de liefde laten stromen. Dan ontvouwt het stille midden zich en gaan we naar de kern, de essentie van wat het werkelijk betekent mens te zijn!

Met liefde, vanuit liefde en een warme hartegroet,

Tuur Utsav Van Hove

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Puur na Tuur draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders