Omarm het gekwetste kind in jezelf

Een tijdje geleden gebeurde er iets waardoor ik bij mezelf onmiddellijk een gevoel van teleurstelling en boosheid voelde opkomen. Omdat dit gevoel erg sterk was, besloot ik erbij te blijven en ermee de nacht in te gaan. De slaap kon ik maar niet vatten. Ik lag te draaien en woelen in bed. Uiteindelijk viel ik toch in slaap en droomde intens. Toen ik de morgen nadien wakker werd, zinderde het gevoel nog na.

Synchroniciteit

Geheel “toevallig” stuurde een vriend die dag een WhatsApp bericht dat hij graag samen met enkele bevriende therapeuten het thema eenzaamheid wil onderzoeken. Dit resoneerde meteen bij mij. Het volgende schreef ik terug:

“[…] Het thema eenzaamheid resoneert wel. […] Ik merk dat ik in teleurstelling en een gevoel van afwijzing/niet goed genoeg zijn terecht kom. Een oud stuk. En dit voelt ook heel eenzaam merk ik. Het gevoel van leegte en eenzaamheid onderzoeken lijkt me heel waardevol. Ik zie nu het beeld van het jongetje voor mij dat zich onbegrepen voelt en eenzaam en alleen in een hoekje weg kruipt om zich zo klein en onzichtbaar mogelijk te maken. ? Ik ga vandaag even tijd nemen om contact te maken met dat jongetje zodat hij zich hopelijk wat minder eenzaam voelt. ??”

Oude pijn en negatieve overtuiging

Ik merkte dus dat het gevoel van teleurstelling en boosheid dat werd getriggerd een oude pijn raakte. Met hieraan gekoppeld de hardnekkige negatieve overtuiging “Ik ben niet goed genoeg”. En ook het overlevingsmechanisme om mezelf af te zonderen, klein te maken en onzichtbaar te worden waardoor de eenzaamheid en het alleen zijn de kop opsteekt. Maar toen als kind nog liever dat en er niet willen zijn dan de pijn van de afwijzing te voelen omdat die te groot en overweldigend was.

Innerlijke dialoog

Toen ik na het ontbijt even contact maakte met mijn gekwetste jongen via een innerlijke dialoog, bleek al gauw dat zijn enige verlangen is begrepen, gehoord, gezien en aanvaard te worden zoals hij is. De liefde te voelen en te krijgen die hij maar al te vaak heeft gemist. Ik merkte dat mij dit als volwassene diep vanbinnen raakte. Dat ik zijn pijn en zijn gemis kon voelen. En dat ik ook merkte dat ik er nu vanuit mijn volwassen stuk volledig voor hem wil zijn. Hij is deel van mij. Ik hoor hem, ik zie hem, ik voel hem, ik aanvaard hem volledig. De liefde voor hem is onvoorwaardelijk. No strings attached. Met die boodschap en de belofte vaker contact met hem te maken, kon ik hem dan ook omarmen.

Heling

Heling ontstaat pas door die diepe pijnen en oude wonden naar de oppervlakte te brengen. De donkere kanten van onze ziel die we misschien niet onder ogen willen zien aan het licht brengen. Duisternis kan niet bestaan in het licht. En als we die oude wonden en trauma’s on(der)belicht laten dan worden we er onbewust toch door geleefd. Die overlevingsmechanismen en negatieve overtuigingen zijn zo diep in ons gegroefd dat we zonder dat we het beseffen vanuit die oude patronen leven en ons dus heel erg beperken in plaats van ons leven voluit te leven.

Dit is natuurlijk niet zonder risico en investering, want het vergt wel wat om te durven jouw oude identiteit op te geven en een nieuwe identiteit te ontwikkelen. Je kan het vergelijken met een huis dat is gebouwd op wankele, onstabiele fundamenten (de negatieve overtuigingen en overlevingsmechanismen). Op een gegeven moment vertoont dit barsten. En je kan die barsten wel keer op keer herstellen, maar die blijven terug komen. En misschien stort het huis ook wel gedeeltelijk of geheel in. Wat rest is puin ruimen en nieuwe, stevige fundamenten bouwen op basis van jouw positieve overtuigingen en natuurlijke kwaliteiten. En zo steen voor steen een nieuw huis bouwen. Letterlijk en figuurlijk thuiskomen in jezelf!

Hoe doe je dit?

Via innerlijk kindwerktraumaheling en ook familieopstellingen kan je die onderbelichte delen in jezelf aan de oppervlakte brengen waardoor heling plaats kan vinden. Hiervoor kan je bij mij in mijn praktijk terecht. Welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ga de uitdaging aan

Ben jij bereid om werkelijk jouw leven te leiden zoals het voor je is bedoeld en wil je oude patronen transformeren? Ga dan nu de uitdaging aan en doe mee met Je eigen wijze weg.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verwante berichten

Een hobbelige weg

Wegversperring Vandaag kwam ik op mijn dagelijkse wandeling doorheen de velden van Racour plots een wegversperring tegen. Een groot verbodsbord met ervoor een fel oranje

Het Stille Midden

Het stille midden is de plek waar ik de laatste tijd steeds meer in wil vertoeven. De plek van meditatie, mindfulness. Die liefdevolle, neutrale en

Je eigen plek innemen

Wat is mijn plek? Zo lang als ik me kan herinneren, worstel ik met mijn plek. De juiste plek vinden en mijn plek innemen binnen

Het geschenk van triggers

Van oude overtuigingen Onlangs werd ik getriggerd door iets wat mijn partner zei. Het was niet zozeer wat hij zei, maar wel het feit dat

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]
Een tijdje geleden gebeurde er iets waardoor ik bij mezelf onmiddellijk een gevoel van teleurstelling en boosheid voelde opkomen. Omdat dit gevoel erg sterk was, besloot ik erbij te blijven en ermee de nacht in te gaan. De slaap kon ik maar niet vatten. Ik lag te draaien en woelen in bed. Uiteindelijk viel ik toch in slaap en droomde intens. Toen ik de morgen nadien wakker werd, zinderde het gevoel nog na.

Synchroniciteit

Geheel “toevallig” stuurde een vriend die dag een WhatsApp bericht dat hij graag samen met enkele bevriende therapeuten het thema eenzaamheid wil onderzoeken. Dit resoneerde meteen bij mij. Het volgende schreef ik terug: “[…] Het thema eenzaamheid resoneert wel. […] Ik merk dat ik in teleurstelling en een gevoel van afwijzing/niet goed genoeg zijn terecht kom. Een oud stuk. En dit voelt ook heel eenzaam merk ik. Het gevoel van leegte en eenzaamheid onderzoeken lijkt me heel waardevol. Ik zie nu het beeld van het jongetje voor mij dat zich onbegrepen voelt en eenzaam en alleen in een hoekje weg kruipt om zich zo klein en onzichtbaar mogelijk te maken. ? Ik ga vandaag even tijd nemen om contact te maken met dat jongetje zodat hij zich hopelijk wat minder eenzaam voelt. ??”

Oude pijn en negatieve overtuiging

Ik merkte dus dat het gevoel van teleurstelling en boosheid dat werd getriggerd een oude pijn raakte. Met hieraan gekoppeld de hardnekkige negatieve overtuiging “Ik ben niet goed genoeg”. En ook het overlevingsmechanisme om mezelf af te zonderen, klein te maken en onzichtbaar te worden waardoor de eenzaamheid en het alleen zijn de kop opsteekt. Maar toen als kind nog liever dat en er niet willen zijn dan de pijn van de afwijzing te voelen omdat die te groot en overweldigend was.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”right center” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”4572|large” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://puur-na-tuur.be/wp-content/uploads/2019/06/casey-horner-611067-unsplash-684×1024.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left center” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”4576|large” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://puur-na-tuur.be/wp-content/uploads/2019/06/ross-findon-303091-unsplash-1024×576.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Innerlijke dialoog

Toen ik na het ontbijt even contact maakte met mijn gekwetste jongen via een innerlijke dialoog, bleek al gauw dat zijn enige verlangen is begrepen, gehoord, gezien en aanvaard te worden zoals hij is. De liefde te voelen en te krijgen die hij maar al te vaak heeft gemist. Ik merkte dat mij dit als volwassene diep vanbinnen raakte. Dat ik zijn pijn en zijn gemis kon voelen. En dat ik ook merkte dat ik er nu vanuit mijn volwassen stuk volledig voor hem wil zijn. Hij is deel van mij. Ik hoor hem, ik zie hem, ik voel hem, ik aanvaard hem volledig. De liefde voor hem is onvoorwaardelijk. No strings attached. Met die boodschap en de belofte vaker contact met hem te maken, kon ik hem dan ook omarmen. [/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Heling

Heling ontstaat pas door die diepe pijnen en oude wonden naar de oppervlakte te brengen. De donkere kanten van onze ziel die we misschien niet onder ogen willen zien aan het licht brengen. Duisternis kan niet bestaan in het licht. En als we die oude wonden en trauma’s on(der)belicht laten dan worden we er onbewust toch door geleefd. Die overlevingsmechanismen en negatieve overtuigingen zijn zo diep in ons gegroefd dat we zonder dat we het beseffen vanuit die oude patronen leven en ons dus heel erg beperken in plaats van ons leven voluit te leven. Dit is natuurlijk niet zonder risico en investering, want het vergt wel wat om te durven jouw oude identiteit op te geven en een nieuwe identiteit te ontwikkelen. Je kan het vergelijken met een huis dat is gebouwd op wankele, onstabiele fundamenten (de negatieve overtuigingen en overlevingsmechanismen). Op een gegeven moment vertoont dit barsten. En je kan die barsten wel keer op keer herstellen, maar die blijven terug komen. En misschien stort het huis ook wel gedeeltelijk of geheel in. Wat rest is puin ruimen en nieuwe, stevige fundamenten bouwen op basis van jouw positieve overtuigingen en natuurlijke kwaliteiten. En zo steen voor steen een nieuw huis bouwen. Letterlijk en figuurlijk thuiskomen in jezelf!

Hoe doe je dit?

Via innerlijk kindwerk, traumaheling en ook familieopstellingen kan je die onderbelichte delen in jezelf aan de oppervlakte brengen waardoor heling plaats kan vinden. Hiervoor kan je bij mij in mijn praktijk terecht. Welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. [/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left center” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”4582|large” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://puur-na-tuur.be/wp-content/uploads/2019/06/jeff-finley-578966-unsplash-768×1024.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_button link=”https://puur-na-tuur.be/opstellingen” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]ik wil een opstelling[/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_button link=”https://puur-na-tuur.be/je-eigen-wijze-weg-1/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]ik doe mee aan je eigen wijze weg[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 tips voor een
na-Tuur-lijker leven​

Schrijf je in en ontvang het eBook

Interesse(s)
AVG Akkoord*
Puur na Tuur draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches