Het geschenk van triggers - Puur na Tuur

Het geschenk van triggers

Van oude overtuigingen

Onlangs werd ik getriggerd door iets wat mijn partner zei. Het was niet zozeer wat hij zei, maar wel het feit dat ik erdoor werd verrast, overspoeld en overweldigd. Het leek alsof ik met mijn rug tegen de muur stond en geen kant meer op kon…

Oude negatieve overtuigingen kwamen vliegensvlug langs: “Ik ben niet goed genoeg.” “Ik ben zijn liefde niet waard.” “Ik mag er niet zijn.” Ik beet van mij af met een smerige opmerking. Net zoals een dier dat zich bedreigt voelt. Door die opmerking kwam mijn partner op zijn beurt in oude stukken terecht. We triggerden elkaar heen en weer en de verwijten vlogen in het rond.

Naar verbinding via kwetsbaar zijn

Door stil te durven staan bij wat er nu precies gebeurde, door me kwetsbaar op te stellen en te benoemen dat ik in die oude lagen terecht kwam en door te zien wat nu precies mijn en zijn aandeel in het geheel is, vonden we langzaam weer toenadering.

Oude wonden en overlevingspatronen zijn vaak heel pijnlijk en hardnekkig. Als ze weer even aan de oppervlakte komen, voelt dit des te pijnlijker en kwetsbaar. Het wegduwen of negeren is echter geen optie, want dan komen ze de volgende keer keihard in je gezicht gekatapulteerd. Enkel door er bij stil te staan, de tijd en ruimte te nemen om te voelen en dit te erkennen, wetend dat dit oude stukken uit het verleden zijn én in verbinding te blijven met jezelf en de ander ontstaat er mogelijkheid tot heling.

Herken je dit? Ga hiermee aan de slag

Wil je hier voor jezelf ook mee aan de slag, dan is de Je eigen wijze weg groeitraining voor volwassenen iets voor jou. In deze 4-daagse training gaan we kijken naar jouw oude patronen en overlevingsmechanismen die vaak voortkomen uit de (onbewuste) boodschappen van jouw ouders zodat je die kan transformeren en je weer krachtig en bewust in jouw leven kan staan. Als volwassen persoon die je nu bent waarbij de triggers je helpen om die oude stukken te helen in plaats van onderuit te halen.

Ga de uitdaging aan

Ben jij bereid om werkelijk jouw leven te leiden zoals het voor je is bedoeld en wil je oude patronen transformeren? Ga dan nu de uitdaging aan en doe mee met Je eigen wijze weg.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Puur na Tuur draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders